Wat is NeurOptimal Neurofeedback

Deze pagina wordt gereviseerd. Kom later nog eens terug voor meer info over wat breingezondheid nu eigenlijk is en hoe je dat kunt bevorderen. NeurOptiomal neurofeedback voor thuistraining is een heel belangrijk onderdeel daarvan. Maar er is meer....Wordt vervolgd....

 

Neurofeedback Laten we ingaan op de vraag wat neurofeedback precies is. NeurOptimal® neurofeedback is een geavanceerd neurotechnologisch systeem waarmee de hersen getraind kunnen worden naar een betere balans en daardoor een evenwichtiger functioneren. Het softwaresysteem is ontwikkeld door klinisch psychologen Valdeane en Susan Brown, oprichters van het Zengar Institute in Canada.

NeurOptimal is een dynamische, non-lineaire vorm van neurofeedback die uniek is in zijn soort. Hierdoor is voor de training geen diagnose of voormeting nodig. Het systeem biedt het brein namelijk de nodige informatie (feedback) om zichzelf te kunnen (re)organiseren. Wanneer je brein dat doet, vallen er heel veel klachten weg. Je voelt je rustiger, energieker, helderder in het hoofd en meer gefocust.

NeurOptimal® is vanwege de dynamische, non-lineaire techniek geen medische behandeling maar een training (fitness) voor het brein. Het leert de hersenen en het centraal zenuwstelsel om optimaal te functioneren.

Neurofeedback is voor iedereen

NeurOptimal® is voor iedereen toepasbaar en vereist technisch gezien geen speciale kwalificaties om het systeem veilig te kunnen bedienen. Het is een krachtige en veilige methode om te werken aan transformatie in de hersenen, zodat het brein haar volledige potentieel beter leert benutten.

De effecten hiervan zijn op alle niveaus merkbaar: fysiek, mentaal en emotioneel. Met NeurOptimal® kun je werken aan het doorbreken van een klachtenpatroon en ongewenste gedachten- en gedragspatronen. Het bevordert de innerlijke rust en het omgaan met stress, neerslachtige of depressieve gevoelens en angsten.

NeurOptimal® wordt daarom gebruikt door organisaties, door professionals in praktijken of bedrijven en door gezinnen die het thuis gebruiken o.a. door middel van het huren van een huursysteem. 

De apparatuur is te huur voor thuistraining.