Bemer therapie, wat is het en hoe werkt het?

Wat is de Bemermat en h0e werkt het?

Je hart functioneert als motor van je lichaam. De meeste mensen denken dat het ook het hart is dat je bloed tot in de allerkleinste bloedvaten pompt. Maar niets is minder waar! De grote bloedvaten hebben een spierwand die regelmatig samenknijpt. Zo helpen ze mee  het bloed door je lichaam te pompen. Het hart alleen is daarvoor niet krachtig genoeg. Dit samenknijpen van de bloedvaten wordt vasomotie genoemd. Een gezonde vasomotie vindt plaats 1-3 x per minuut. Helaas is het zo dat de vasomotie afneemt vanaf je 25ste levensjaar. Dit is een gegeven dat nog eens versterkt kan worden door leefomstandigheden, medicatie, stress en een ongezonde leefstijl. Uiteindelijk kan het zijn dat de vasomotie maar 1-3x per 10 minuten plaatsvind, ipv de normale 1-3x per minuut. Het gevolg van deze afnemende vasomotie is dat de doorbloeding van de kleine haarvaten afneemt of zelfs blokkeert.

Doorbloeding

Als je nu weet dat juist in het gebied van de kleine haarvaatjes de uitwisseling plaatsvindt tussen je cellen en de in je bloed aanwezige zuurstof en voedingsstoffen, dat ook via de kleine haarvaatjes de afvalstoffen moeten worden afgevoerd én dat ook nog eens de witte bloedlichaampjes (immuunsysteem) tot stilstandkomen als de doorbloeding niet goed is en er dus dan geen optimaal immuunsysteem meer is. 

Dan snap je denk ik vrij gemakkelijk hoe belangrijk het is om via een gestimuleerde  vasomotie (pompfunctie van de grote bloedvaten)  de doorbloeding van juist die kleine haarvaatjes weer op orde te krijgen. Traag bewegend of stilstaand bloed ligt aan de basis van vele chronische ziektebeelden. Een goede microcirculatie is dus cruciaal voor je gezondheid.

Als je hier niets aan doet zal je vasomotie dus steeds verder achteruit gaan, waardoor je je steeds minder fit zult voelen en chronische aandoeningen op de loer liggen.

Gelukkig is er de Bemermat.

Wetenschappelijk onderbouwd. Met een lichaamseigen pulserende, heel lage elektromagnetische frequentie stimuleert de fysische vasculaire BEMERmat de vasomotie en daarmee je microcirculatie tot in de allerkleinste bloedvaten.  Dit blijft 24/7  als je dagelijks 2x 8 minuten op de mat ligt. Een goede doorbloeding zorgt dat voedingsstoffen en zuurstof beter worden opgenomen, afvalstoffen beter worden afgevoerd en dat je immuunsysteem goed functioneert.

BEMER stimuleert op deze wijze het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Voor wie is BEMER-therapie geschikt?

Preventief werkt de BEMER therapie voor iedereen die vitaal, energiek en gezond wil blijven en zo gezond mogelijk oud wil worden.

Curatief is de BEMER bewezen effectief bij klachten die worden veroorzaakt door een verstoorde microcirculatie, zoals:

acute en chronische pijnklachten
chronische vermoeidheid
polyneuropathie
perifere arteriële vaatafsluitingen
hart-en vaatziekten
orgaan-insufficiëntie
chronische stofwisselingsstoornissen
chronische degeneratieve ziektes van het spier- en skeletstelsel
chronische wondgenezingsstoornissen
aandoeningen die je kwaliteit van leven beperken.

Hoe ontstaat een verstoorde microcirculatie?

Er zijn meerdere factoren die een vertragende werking hebben op de microcirculatie. Voorbeelden hiervan zijn leeftijd, te weinig beweging, stress, ongezonde voeding en te veel alcohol. Ook de omgevingsstraling van zendmasten, wifi, computers, smartphones en verontreiniging in water en lucht beïnvloeden de microcirculatie. Als de doorbloeding verstoord raakt worden je cellen niet meer gevoed. Je voelt je moe of uitgeput, je krijgt slaapproblemen of chronische aandoeningen. Denk hierbij aan reuma, gewrichtsklachten, diabetes of hart- en vaatziektes. Er zijn 45.000 ziektebeelden beschreven en 80% daarvan wordt veroorzaakt door een verstoorde microcirculatie.

Partner van BEMER

Ik ben officieel partner van de wetenschappelijk onderbouwde BEMER-therapie. Ik adviseer en begeleid bij het thuisgebruik van de Bemertherapie.  Het mogelijk om de apparatuur (producten, toepassingsmodules en accessoires) via mij te testen en te kopen. Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Neem dan contact met mij op.