Balansolie herstelkuur

 

Niets is frustrerender dan je voortdurend slecht voelen, terwijl al je bloedonderzoek uitwijst dat er niets aan de hand is. "Het zit tussen de oren" wordt er dan vaak gezegd. Je krijgt het advies wat rustiger aan te doen. Of  "Leer maar me leven" . Dat hoorde ik ook keer op keer. Wat ik eerst niet wist en nu wel is dat het bloedonderzoek uit gaat van de gehaltes in je bloed. En dat dat nog niet wil zeggen dat het ook in je cellen terecht is gekomen. En daar heb je ze juist nodig. 

Als je langzaam of helemaal niet meer goed reageert op verschillen therapieën en suppletie kan dat aan je cellen liggen. Als de celmembraan té zeer verhard is, is de doorlaatbaarheid van die celwand slecht. Dat wil zeggen: Er kunnen geen voedingsstoffen door de celwand naar binnen. Suppletie komt slecht aan in de cellen.  Er kunnen ook geen gifstoffen (die in de cel gevormd worden) naar buiten. Je kunt dus niet meer goed ontgiften, met als gevolg dat je cellen verzuren, de celmembraan verhardt en jij (laaggradige) ontstekingen krijgt. Daar merk je niet zo veel van, behalve dat je je niet zo lekker in je vel voelt en dat je moe bent of andere zg 'vage' klachten hebt.

Ik merkte dat ik maar heel langzaam herstelde van mijn heupoperatie, na een ongeluk. De revalidatie duurde en duurde, ik ging met hele kleine stapjes vooruit, maar raakte soms ook weer achterop door blessures en pijn. Ik wilde heel graag vooruit, maar het lukte niet. Totdat ik erachter kwam waar dat aan zou kunnen liggen:

De balans tussen omega 6 en omega 3.  

Verantwoordlijk voor dit proces is een te grote hoeveelheid omega 6 in je bloed ten opzichte van de hoeveelheid omega 3.  De WHO heeft  nog niet zo lang geleden een ideale, optimale verhouding vastgesteld. Die is 3:1 of lager. Tot nu toe was dat lastig te testen, maar nu is er gelukkig toch een test waarmee je erachter kunt komen of die verhouding tussen Omega 6 – 0mega 3 optimaal is. En een kuur om de balans weer te herstellen.

Heb je te veel Omega 6, dan zijn de celwanden verhard (maar dat geldt dan ook voor andere vetachtige weefsels, zoals je hersenen, je aderen, etc.)  

Ik deed de test en wat bleek: de verhouding omega 6:3 was bij mij verre van optimaal. En dat terwijl ik altijd zelf kook, nooit kant en klaar eet, vaak vis op het menu heb en omega 3 suppletie nam!                                                  

We krijgen dus vaak veel te veel Omega 6 binnen, vaak ongemerkt, omdat die veel in de voeding zit (of wordt toegevoegd). Vandaar dat je dus vaak ziet dat onze Omega 6 veel te hoog scoort in de verhouding. Omega 6 wekt ontstekingen op, Omega 3 brengt dat weer onder controle! Gevolg van te veel omega 6 is dus veel laaggradige ontstekingen en een te harde celwand.

De oplossing is simpel: om die cellen weer soepel en doorlaatbaar te krijgen de ontstekingsprocessen te verminderen is het verstandig om meer  Omega 3 toe te voegen zodat die verhouding weer in balans komt!

Echter ... hiervoor heb je echt een goede zuivere omega 3 olie nodig,  niet  een goedkope. Het risico op vervuiling en oxidatie is daar te groot. 

Vandaar deze herstelkuur met de allerbeste omega 3 olie die er op dit moment is, waarmee je de verhouding Omega 3 – Omega 6 herstelt en daarmee zorgt  dat je celmembranen weer doorlaatbaar worden,  je hersenen en aderen weer soepel (zodat er geen kalk aan de wanden kan hechten) , laaggradige ontstekingen verminderen en jij weer fit en krachtig wordt.

En dat heb ik gedaan. Een week nadat ik met die kuur startte ging ik beter lopen, kon ik weer mijn schoenen met veters vastmaken zonder gedoe. Twee maanden later en ik fiets weer, ben gestart met yoga en maak weer mooie wandelingen met de hond. De revalidatie loopt nog door, maar nu merk ik na elke sessie dat ik sterke ben en soepeler...

Wat krijg je in de kuur?

Je start de kuur met een test en een onderhoud dosering. De test is een een droog-bloedonderzoek 
via een vingerprikje,  een druppeltje  bloed op een kaartje. Dat kaartje sturen we op naar een laboratorium dat  droog-bloedonderzoek doet in Noorwegen en na 10-20 dagen krijg je de uitslag. Dan heb je de basis informatie. over hoe het me jouw omega 6:3 balans is gesteld.

Ondertussen ben je al gestart je  met de kuur.  Mocht het zo zijn dat je balans al heel goed is, dan krijg je je geld terug.

Als blijkt dat er een onbalans is starten we met de herstelkuur met een op jouw lichaam en situatie aangepaste dosering. Je verplicht je dan voor een half jaar deze Omega 3 kuur te volgen. Minder dan een half jaar heeft namelijk geen zin, omdat je cellen minimaal 120 dagen nodig hebben om zich allemaal een keer te vernieuwen.

In de 4e maand na de start krijg je de tweede droogbloedtest, waarmee we kunnen volgen hoeveel de balans al is hersteld. Na afloop van de kuur kan je er voor kiezen om met een basis dosering door te gaan, zodat de balans ook in tact blijft.

Kijk voor meer info ook eens HIER en neem contact op voor een gratis inzicht gesprek: